Sammen forbedrer vi folks hverdag

Dimensjonering

De fleste velger bistand med byggeledelse på byggeprosjekter. Enten du som privatperson skal bygge hus eller det er et større næringsprosjekt.

Kontakt oss

Fyll inn skjemaet under og vi vil kontakte deg snarest!

Dimensjonering

Dimensjonering er styrkeberegning av de ulike delene av bygg og konstruksjoner samt sjekk av stabilitet. Dette må utføres for at du skal være sikker på at bygg og konstruksjoner kan motstå alle belastninger og laster som de blir påført, for eksempel snø, vind og nyttelast.

Få hjelp med beregningene

Våre ingeniører kan hjelpe deg med dimensjonering av tilbygg og bygningsdeler som drager, bjelker, søyler og vegger. Hovedmaterialene som vi kan hjelpe til med å dimensjonere er betong, tre og stål. Du kan også benytte Arkoconsult som totalentreprenør og få fullstendig prosjektering og utførelse av nybygg.

Gjennom Eurokodene så er det gitt felleseuropeiske dimensjoneringsregler for bærende konstruksjoner i byggverk, enten det er bygninger, broer eller hus. All vår dimensjonering utføres iht. disse standardene slik at du kan være helt sikker på at byggverket tåler den belastningen det skal.

Er det nødvendig med dimensjonering?

Ei lenke er ikke sterkere enn det svakeste leddet, og samme prinsipp gjelder for dimensjonering av byggverk. Alle de ulike komponentene i bygget må være sterke nok til å tåle den belastningen de skal. Er én del for svak og ryker, så faller hele korthuset sammen.

Kontroll på alle lastbærende element i bygg er fundamentet for all bygging og legger premissene for videre prosjektering og utførelse. Du skal være trygg på at jobben blir riktig, slik at bygget er trygt å bruke og tåler det som er planlagt.

Du kan se for deg noen kjente byggverk: Det er ingen som ønsker å være ingeniøren som dimensjonerte det skjeve tårn i Pisa. Mangelfull dimensjonering av Eiffeltårnet ville fått katastrofale konsekvenser med mulig kollaps eller sterkt innskrenket bruk.

Overlat jobben til noen som gjør dette hver dag!

HAR DU EN IDE?

Arkoconsult er en Totalentreprenør i Bergen hvor du som kunde har tilgjengelig masse kompetanse og mye erfaring innen bygg, anlegg og eiendomsutvikling. Vi er lommekjent i Hordaland og godt kjent i Norge.

Hos oss får du hjelp med Reguleringsplan, Byggesøknader, Arkitekttegninger, Tekniske tegninger, Byggeledelse, Kalkulasjon, Betongarbeid, Tømrerarbeid, og Eiendomsmegling via Strilamegleren AS.

Vi hjelper deg gjerne med dimensjonering. Kontakt oss i dag!