I harmoni med omgivelsene

Hytte ved sjøen

Tett på vannkanten, med respekt for landskapet, er hytten tegnet og bygget med tilpasset arkitektur og gode materielle kvaliteter.

Arkitekt
Arkoconsult

Sted
Nordhordaland

Type
Hytte

Byggeledelse
Arkoconsult

Byggherre
Privat

Familien ønsket at hytten skulle bli en åpen familiehytte med gode tilpasninger til tomtens særegne kvaliteter. En enkel hytte som kunne gi ly for vær og vind, med god tilknytning til de maritime omgivelsene.

Siden hytten ligger på en tomt i et etablert hyttefelt, var hensynet til nabohyttene viktig å ta hensyn til. I området ligger lave bygninger i lavmælte farger, som tar lite oppmerksomhet fra det fantastiske landskapet de ligger i. Når man runder siste sving på den felles gangveien utover mot hytten, møter man en nedtonet, men stilsikker bygning. Hytten er gitt farger av ubehandlet tre, kombinert med sorte vegger. Trebordene på taket vil med tiden bli naturlig grå og gi god værbeskyttelse i den salte sjøluften. Utvendig er det valgt sortlakkerte aluminiumsbeslag rundt dører og vinduer for å gi best mulig bestandighet i det værharde miljøet.

Arkitekten har organisert hytten rundt et stort og luftig fellesrom med stue og kjøkken, som gir ly for vinden fra nordvest. Stuen er orientert mot havet, med store vindusflater mot utsikten. Terrassen er fint tilpasset knausen som er bevart som en viktig avskjerming for den solrike uteplassen. Soverommene ligger på begge sider av en luftig gang med stor takhøyde og trapp opp til hemsen – barnas favorittrom. Panelbordene innvendig er hvitlasert, en behandling som gir et lysere tre som ikke gulner. Naturlig lys, naturlig tre og god takhøyde er gjennomgående kvaliteter i prosjektet.

Hytten er tegnet av vår arkitekt MNAL Karianne Fonn Jårvik og byggeprosessen styrt av vår formann og byggeleder Mats Hatland – dette er et av flere prosjekter vi med stor glede har fulgt helt fra første idéskisse til ferdig bygg. Arkitekttegnet hytte fra A til Å.

HAR DU EN IDE?

Arkoconsult er en Totalentreprenør i Bergen hvor du som kunde har tilgjengelig masse kompetanse og mye erfaring innen bygg, anlegg og eiendomsutvikling. Vi er lommekjent i Hordaland og godt kjent i Norge.

Hos oss får du hjelp med Reguleringsplan, Byggesøknader, Arkitekttegninger, Tekniske tegninger, Byggeledelse, Kalkulasjon, Betongarbeid, Tømrerarbeid, og Eiendomsmegling via Arkoeiendomsmegling AS.